Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peet_kleine - 17-01-2013 18:39:28
Huishouden & Energie

gevelkacheltje

Hallo allemaal ik heb een paar vraagjes:
ik woon al 10 tal jaren in een huurflat zonder centrale verwarming.
mijn hele flat en huiskamer werd verwarmd door 1 gas haard, maar die ging 3 jaar geleden stuk en het was een ouderwets lomp en groot kolossaal geval, dus move.
de gashaard was, zo vertelde men mij een "gesloten systeem", een die zijn zuurstof uit de kamer onttrekt om te kunnen branden.
nu wil ik een klein gas kacheltje er voor terug (na een paar jaar zonder toch wel koud eigenlijk zonder verwarming).
ik heb wel een airco met buiten unit, die ik ook kan laten verwarmen, maar die komt met -3 al niet meer boven de 18 graden en dan is het nog best kil.
dus dacht ik aan een gevelkacheltje op de pijp waar die oude kachel eerst stond op de schoorsteen afvoer plaatsen.
ik zit namelijk met het probleem dat je van een dubbele pijp (in/uit voer} je 1 pijp moet maken alleen uitvoer dus!! of juist niet??
vraag 1] kan dat??
vraag 2] en wat voor capaciteit moet deze kachel dan zijn??
mijn huiskamer is 8x4.
maar liever nog wil ik in de schoorsteen mantel een stuk uit hakken om een inbouw sfeerhaard te maken, om zo nog minder plek kwijt te raken aan zo'n obstakel midden in de huiskamer.
vraag 3] maar mag je dit zomaar doen, (volgens mij wel, als je het maar weer in oude staat brengt als je gaat verhuizen) en heb ik dan niet het zelfde probleem als met het gevelkacheltje.
een heel verhaal en een hoop vragen maar hopelijk een hoop (goede) antwoorden.
alvast bedankt voor uw aandacht. peet kleine