Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pi
pinkelot1 - 28-01-2013 20:52:40
Huishouden & Energie

tariefsverhoging huur CV-ketel

De huur van mijn cv-ketel is in 4 jaar tijd met 14% gestegen. dit is volgens mij meer dan de in de algemene voorwaarden genoemde ''indexering op basis van de tabel regelingslonen bouwnijverheid en installatiebedrijven van het cbs'', een tabel die niet meer bestaat overigens. maar het bedrijf kan ermee wegkomen als ze in een dag-of weekblad een aankondiging doet dat de tarieven meer stijgen dan deze index. uiteraard heb ik deze aankondiging nooit ergens gezien. ik ga ze nu vragen wanneer en waar ze een volgende aankondiging gaan doen, want dan heb ik een maand de tijd om de verhoging niet te accepteren en de overeenkosmt tot verhuur op te zeggen, echter met inachtnemeing van artikel 13 leden 3 t/m 6, welke vermelden dat: wanneer ik dat doe en de minimale huurtermijn van 10 jaar is niet verstreken (en dat is het geval) ik de resterende huurtermijnen+ overige kosten ivm de beeindiging en de verwijdering van het toestel. kortom, als ik tussentijds opzeg, moet ik toch alle huurtermijnen t/m de periode van 10 jaar betalen. dit is een vrijbrief om elke tariefsverhoging te kunnen doorduwen, want ze hebben je in de pocket voor een termijn van 10 jaar. dat kan toch niet de bedoeling zijn.
zie de voorwaarden op: http://www.voltalimburg.nl/klanten/volta/media/documenten/algemene%20voorwaarden%20voor%20verhuur%20volta%20limburg_2012.pdf