Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ri
rikval - 19-02-2013 17:24:30
Huishouden & Energie

"tweedehands" onderdelen in de nieuwe hete luchtverwarmer?

In oktober 2003 is bij mij een nieuwe hete lucht verwarmingsketel geplaatst (ca €4500,-). een brink b40 hr allure. kort geleden moest de besturingsunit worden vervangen. kosten: €675,- inclusief. op de oude unit zaten stickers: productiedatum oktober 2001; reparatiedatum juli 2003, testdatum oktober 2003. maw, er zat een duur gebruikt apparaat in mijn nieuwe ketel die 2 jaar ouder was dan bouwdatum ketel. anders gezegd: een gereviseerde motor in een nieuwe auto!, ik heb een brief ter zake aan brink staphorst geschreven. antwoord (ik citeer): "wij laten de leverancier een kapotte unit repareren en testen en wordt daarna weer als nieuw gebruikt. abusievelijk is destijds de sticker van de oorspronkelijke productiedatum niet verwijderd. dus het gaat hier gewoon om een nieuwe unit".
vraag: moet ik deze "oud als nieuw" situatie accepteren in de wetenschap dat dergelijke units zeker 15 jaar meegaan en oorgaans langer? deze info heb ik van de monteur gekregen die de nieuwe unit kwam plaatsen.