Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

muittenbosch
muittenbosch - 04-03-2013 22:09:01
Huishouden & Energie

remeha avanta 28c geeft steeds fout "E 7"

Hallo,

even een vraag: ik heb een remeha avanta waarop sinds een aantal dagen de storing "e 7 " steeds terugkomt. dit gebeurd alleen tijdens het tappen van heet water, na ca een aantal minuten slaat de ketel in storing, en stopt ermee. indien er geen water getapt wordt, gaat het wel goed. (de verwarming staat de hele dag aan). na resetten van de ketel, start deze weer op en lijkt het weer te doen, totdat er weer een aantal keer heet water wordt getapt. de volgende zaken heb ik gecontroleerd:
- systeemdruk is rond de 2 bar
- geen lucht in verwarmingsysteem
- ontluchter op leidingblok en pomp losgenomen en gereinigd, lijken het te doen.
- pomp losgenomen, draait soepel rond, maakt nauwelijks geluid tijdens in bedrijf.
-flowsensor (hallsensor ledje) gaat branden bij tappen, gaat niet uit tijdens laten stromen van warme kraan. indien stekkerverbinding losgenomen wordt, geen foutmelding, maar ketel slaat bij tappen ook niet aan. (lijkt te functioneren?)
- leidingwaterdruk lijkt in orde, aangezien ook bij uitvallen ketel, er voldoende water uit de kraan stroomt.

wat opvalt: soms hoor ik klappen uit de brander komen, lijkt op lucht wat zich verplaatst, direct daarna valt de ketel in storing, maar valt ook in storing als ik deze geluiden niet hoor (heb al een aantal keren met m'n hoofd naast de ketel gestaan.

heeft iemand een suggestie of tip?