Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

student538
student538 - 08-03-2013 21:02:27
Huishouden & Energie

Geluidshinder door katten verjager

Sinds kort hebben de buren een katten-verjager in de voor- en achtertuin staan. wanneer er mensen langslopen slaat dit apparaat aan. dit geeft een indringende pieptoon in de tuin. ik heb de buren hierop aangesproken maar willen geen rekening houden met mij. zij horen namelijk dat geluid niet. ik zou mijn kat niet meer naar buiten laten maar ontsnapte per ongeluk wat voor de buren reden was voor een katten verjager omdat zij last van de poep hebben. dat is natuurlijk ook vies. ik had de katten al 6 weken binnen gehouden (volgens afspraak) maar één keer ontstapte ze mij en na 15 minuten was de kater alweer binnen.

woensdag heb ik afspraak met de buurt bemiddeling. ik vraag me af wat ik hier aan kan doen? de landelijke wetgeving spreekt van rumoer (bw 5:37) de gemeente liet weten dat ze die wet via algemeen plaatselijke verordening hebben aangescherpt: het is verboden buiten een inrichting in de zin van de wet milieubeheer in de openlucht een geluidsapparaat, een (recreatie)toestel of een (bouw)machine in werking te hebben op een zodanige wijze dat voor een omwonenden of overigens voor de omgeving geluidhinder wordt veroorzaakt. apv 4:6 lid 1.

ik vraag me af wanneer is er sprake van hinder? als dat apparaat zo nu en dan aanspringt? nadeel is dat mijn hersenen het geluid blijven registreren ook nadat het geluid is uitgeschakeld. onze buren naast ons horen die piep ook. alleen wanneer dat geluid uit is dan horen zij dat niet meer.

gaarne uw tips in deze zaak!

meer info: zie: https://www.partijvoordedieren.nl/tweedekamer/kamervragen/i/815