Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

naturalhigh
naturalhigh - 18-04-2013 10:34:07
Garantie & Verzekeringen

onterechte declaraties cz zorgverzekeraar

Goede morgen,
ik zou graag onder de aandacht willen brengen dat er volgens mij er wat erg mis is met een bepaalde regeling tussen cz versus napco een bedrijf dat via cz incontinentie materialen levert aan patiënten van cz.
hierin gaan zeer grote bedragen om, in een regeling die ik zeer merkwaardig kan noemen.ik zou in deze graag de klokkenluider willen spelen. het volgende doet zich voor. ik als gebruiker van dit materiaal krijg via eigen risico een bedrag in rekening. en napco brengt hiervoor een 3 maandelijkse rekening in vooruit in. daar ik recht heb op vergoeding van een broekje per dag, zou ik 365 broekjes moeten hebben ontvangen in het jaar 2012. ik ben de leveringen na gegaan via de apotheek en zie dat ik i.p. nog geen half broekje heb ont vangen. napco en cz gaan er vanuit dat de leverdatum de peildatum is. maar brengen alles wel in rekening. ik heb in het jaar 2013 totaal geen afname gedaan maar er wordt wel een bedrag van € 58.90 in rekening gebracht via eigen risico. plus de maanden febr. en maart worden ook gedeclareerd. hierbij ben ik op mijn achterste benen gaan staan en ben in contact gegaan met napco en cz. hierbij word een strak plan volgens hun regels aangehouden. maar als ik niet gereageerd had dan had ik 2 maanden teveel betaald zonder dat er ergens restitutie gedaan zou worden. bij navraag kreeg ik te horen dat het systeem nou eenmaal zo in elkaar zit. als ik nu uitga van mijn situatie en dit doorbereken naar vele andere gebruikers (vooral bejaarden die niet weten wat er speelt) dan kom ik via natte vinger werk aan een gigantisch bedrag dat onterecht geïncasseerd word. ik kan niet overzien om hoeveel het gaat maar in deze tijd van soberheid en zorgkostenverhogingen, zeker voor de chronisch zieken, vind ik het de moeite waard om dit uit te zoeken en in de juiste banen terug te leiden. zelf ben ik hiertoe niet in staat maar misschien kan uw vereniging hierbij een grote steun en toeverlaat zijn. mijn gevoel zegt dat hier iets ergs mis is waarbij ik ook gesteund word door de apotheek die dit ook een regeling vind die niet in orde is. ook van hen heb ik en hartelijke ondersteuning gekregen om dit aan de grote klok te hangen.
graag zeer graag een reactie van uw kant indien mogelijk met steun. met een vriendelijke groet
p. van de ven