Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

msj_meijerink
msj_meijerink - 19-04-2013 15:07:44
Huishouden & Energie

WTW systeem kapot

De onderstaande klacht heb ik bij de leverancier van mijn wtw-systeem brink neergelegd. want zo'n installatie kán toch niet binnen 5 jaar kapot gaan?
[
naar aanleiding van een klacht van mij, over een sinds enige tijd lawaaierige wtw installatie, stelde mijn cv-installateur vast dat in beide ventilatoren van onze brink renovent hr wtw-installatie lawaai maken, waarschijnlijk door bovenmatige slijtage de van de kogellagers in de ventilatoren.

omdat wij de nieuwbouwwoning in maart 2009 betrokken vind ik dit euvel veel te snel optreden. want zo’n installatie zou volgens mij en mij de geraadpleegde experts minimaal 15 jaar moeten meegaan, voordat significante slijtage van de mechanische delen gaat opspelen. in elk geval is een levensduur van minder dan 4 jaar absurd kort. een garantietermijn van2 jaar is daarbij natuurlijk irreëel kort voor zo’n dure en duurzame installatie. dit temeer omdat op deze kogellagers geen enkel periodiek onderhoud mogelijk is.

dientengevolge verwacht ik dan ook van u dat u het euvel uit overwegingen van coulance kosteloos verhelpt. want dit kan toch niet, deze levensduur van de ventilatoren is wel heel erg kort.
daarnaast lijkt me dit euvel ook geen reclame voor de kwaliteit van de producten van uw bedrijf.
]

wat is de ervaring van anderen op dit gebied. het schijn vaker voor te komen.

groeten,

marco meijerink