Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mt
mtrumhotmailcom - 26-05-2013 11:05:30
Geldzaken & Recht

renteverlenging

Binnenkort eindigt mijn rentevastperiode. ik heb een offerte ontvangen van mijn hypotheekverstrekker hypotrust. de geoffreerde rente op het formulier ligt bijna tot zo'n 2% hoger (nl. 5.65%) dan de marktrentes en ook dan de rentes die dezelfde hypotheekverstrekker op zijn eigen site vermeldt. daarnaast staan voor 1 tm 5 jaar rentevast, overal dezelfde rentes van 5.65 % geoffreerd. is vreemd want normaal gesproken 'hoe korter de periode, hoe lager de rente.
drukfoutje dacht ik dus. overstappen is voor mij geen optie. ben tijdelijk werkloos en heb dus niet de mogelijkheid om over te stappen naar een ander.
ik heb gebeld met de hypotheekverstrekker om te checken of ze geen fout hebben gemaakt. mij werd gemeld dat dit toch echt de geoffreerde percentages waren. hier moest ik het dus mee doen.

mij vraag is nu: mag ik juridisch gezien aanspraak maken op de rentepercentages die zij zelf op hun eigen site hebben staan? die liggen dus zo'n 2% lager dan aan mij per post geoffreerd. en mag men zoveel hoger offreren dan de marktrentes, dus is dit een woekerrente en zijn daar limieten aan gesteld vanuit de overheid of vanuit een gedragscode?
ik heb nog tot 17 juni om door te geven of ik mijn rente voor 1 jaar vast wil zetten tegen 5.65, ofwel 2 jaar, 3 jaar of jawel ......5 jaar tegen 5.65. ??????