Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

iv
ivv - 23-06-2013 22:08:07
Garantie & Verzekeringen

toeslag AOW na 2015 ?


dat de partnertoeslag per 1 januari 2015 afgeschaft gaat worden was al enige jaren bekend. toch was het zo dat de toeslag bleef bestaan voor mensen die voor 1 januari 1950 waren geboren. m.i is er altijd gecommuniceerd dat ook als de partner na 2015 geen werk meer heeft en nog geen 65 jaar is, er partnertoeslag kon worden verkregen door de partner die voor 1950 geboren is.
nu lees ik op de site van de svb dat dit niet het geval is. dit lijkt me er nog niet zolang op te staan.de partnertoeslag moet ingegaan zijn voor 2015 en zelfs als dat zo is en je eenmalig bv een extraatje krijgt, dit tot gevolg heeft dat de toeslag totaal vervalt als dat extraatje te hoog is.
mocht dit kloppen zoals ik het lees, dan lijkt het me erg belangrijk dat iedereen hier ook van op de hoogte gesteld wordt, anders zouden de verassingen wel erg groot kunnen worden.
ik heb de indruk dat de interpretatie van deze regels anders zijn dan een tijd geleden. is dit ook kortgeleden veranderd?en onopgemerkt gebleven?of is dit altijd zo de bedoeling geweest en niet duidelijk gecommuniceerd?
graag uw reactie