Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vl
vlncent - 15-07-2013 19:24:16
Auto & Vervoer

Motorongeluk, schade te laag getaxeerd en letselschade

Goedemiddag allen,

introductie:
ik heb vorig jaar een oldtimer motor (suzuki intruder vs 700) aangeschaft via marktplaats. (twv 2250 euro)
deze motor was verbouwd / custom gemaakt door de vorige eigenaar, en heeft hier veel kosten aan gehad,
ik heb zelf recent zaken vervangen, (achterband, koppeling etc) (bonnen kleindeels aanwezig)
ik heb de motor met een oldtimer verzekerd bij unive. (wa). de motor heb ik niet laten taxeren op dat moment.

situatie ongeluk:
ik reed op een voorrangsweg (70 km/u, waar je 80 mocht rijden), en er steekt opeens een auto de weg op vanuit een uitrit, de bestuurster heeft mij niet gezien.
helaas kon ik de auto niet meer ontwijken en klap vol op de auto net voor het linker voorwiel, resultaat: motorschade, gekneusde ribben, gebroken pols en gescheurde kniebanden. ik reed met een vriend samen die de auto nog wel (net aan) kon ontwijken, en deze persoon heeft samen met 4 andere getuigen een getuigenverklaring bij de politie afgegeven voor het procesverbaal. ik werd afgevoerd per ambulance.
gelukkig zijn er foto's gemaakt vlak na het ongeval, waarin goed is te zien dat ik midden op de weg heb gereden (remspoor 1,60m vanaf de zijkant van de weg, ik reed midden op mijn weghelft). de politieman die 2 dagen later bij mij ook een verklaring kwam afnemen vertelde mij dat de tegenpartij een boete krijgt voor het niet voorrang verlenen.
dit stelde mij gerust, omdat dit aantoont dat dit absoluut niet mijn schuld is geweest. helaas kon ik geen kopie van het procesverbaal mee krijgen.

verhalen schade:
ik ben met de schadeformulieren naar mijn verzekering toegestapt, helaas konden zij niets voor mij betekenen (omdat ik geen rechtsbijstandsverzekering had!).
ik heb een temlate brief meegekregen om de tegenpartij aansprakelijk te stellen, ik heb de tegenpartij aansprakelijk gesteld voor de materiele schade van 3500 euro.
dit zijn de kosten van de motor, kleding, helm, etc. de brief is inmiddels aangetekend verstuurd naar de bestuurster van de auto.

de verzekering van de tegenpartij heeft zojuist een schadeexpert langsgestuurd, die de schade heeft vastgesteld op de dagwaarde (500 euro) + nog wat kleine kosten voor de kleding, min de afschrijving van de kosten van de helm (20% per jaar etc).

mijn vraag betreffende materiele schade:
1)ik wil hier absoluut geen slaatje uitslaan, maar ik vind het bedrag waarop de verzekeringsmaatschappij de materiele schade vaststeld absoluut veel te laag.
hoe kan ik hier het beste mee omgaan, wat kan ik nu als beste doen?

tevens wil ik ook iets weten over de letselschade.
ik heb extra kosten moeten maken voor o.a. medicatie, etc (bon aanwezig)
dit zal ik ongetwijfeld vergoed krijgen, maar,
2) ik heb bijvoorbeeld ook 2 joggingbroeken moeten kopen, zodat ik alsnog tijdelijk met een brace kan lopen e.d.
krijg ik deze ook vergoed?

3) en wat betreft de fysio, kan ik hier niet zelfstandig heen, en ben aangewezen op mijn ouders, vrienden etc, hoe zit het met deze kosten?
of kan ik een taxi nemen hiervoor, zodat ik mijn omgeving hier niet mee belast.

4) voorlopig zit ik aan huis gekluisterd, en kan bijvoorbeeld niet zelfstandig naar verjaardagen kan ik hiervoor ook een taxi nemen en worden dit soort kosten ook gedekt door de tegenpartij?

dan al helemaal niet te spreken over bijvoorbeeld mijn geplande kampeervakantie die nu niet door kan gaan, hoe zit het met dit soort zaken?
heeft iemand hier ervaring mee? hoe ik hier het beste mee kan omgaan?