Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

h.
h.jansen - 29-09-2013 21:28:59
Geldzaken & Recht

AOW starter

Hallo,
als aow "starter" ben ik geboren op 27-03-1949.
volgens de svb krijg ik mijn eerste aow op 27-5-2014. dit is maar een zeer klein bedrag (€244,-). vervolgens op 23-6-2014 het volledige bedrag. het blijkt als je vroeg in de maand geboren bent een hoger (eerste) aow uitbetaling krijgt. ben je laat in de maand geboren (zoals mijn geval) is dat pech. of is dit leeftijddiscriminatie? de conclusie is dat ik geen 2 maanden "aow-gat" heb maar bijna 3 maanden. het is onverteerbaar dat je hiermee opgezadeld wordt. ik zie ook geen samenwerking tussen pensioen uitvoerders en de svb voor een gestroomlijnde overgang. de tijd om je voor te bereiden op deze financiële tegenvaller is er niet.
40 jaar heb ik gewerkt aan een opbouw voor pensioen/aow met de veronderstelling dat dit ook op de afgesproken datum zou ingaan maar net voor de eindstreep worden de regels veranderd. natuurlijk kan je het gat overbruggen met een lening maar dat blijft een sigaar uit eigen doos. liever zie ik dat de pensioenuitvoerders het vut/prepensioen aanpassen aan de nieuwe regels. ik zou niet weten wat te doen. het duurt voor mij nog 6 maanden en ik hoop dat er in die tijd een goede (betaalbare) regeling komt.