Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ton schaaf
ton schaaf - 10-12-2013 12:56:14
Voeding & Gezondheid

Apothekerskosten rijzen de pan uit.

Apothekerskosten rijzen de pan uit.

gisteren, na een kleine kaakoperatie in het ziekenhuis, een voorgeschreven recept opgehaald bij de ziekenhuisapotheek. de pijnstiller paracetamol/codeïnefosfaat (doosje met 20 tabletten van fabrikant pharmachemie bv) werd door de kaakchirurg voorgeschreven. het middel bleek niet door de zorgverzekeraar ohra vergoed te worden. kosten dus rekening man, zijnde € 13,49 voor 20 tabletten!

natuurlijk mag en moet een apotheker verdienen aan het op voorraad houden en overhandigen van geneesmiddelen, maar na enig onderzoek bleek mij dat in bovengenoemd bedrag maar liefst € 12,00 kosten eerste aflevering zijn opgenomen!
in mijn geval werd slechts een doosje tabletten overhandigd, dat ter plekke moest worden afgerekend. in totaal 2 minuten werk.

nog verbazingwekkender is het, dat wanneer ik volgende week bij dezelfde apotheek kom met exact eenzelfde recept, ik dan € 8,00 meer moet betalen, want de kosten tweede aflevering bedragen dan € 20,00.
zou iemand mijn kunnen uitleggen waarom dit systeem, dat al jaren schijnt te bestaan, gehandhaafd blijft?

ton schaaf.