Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
maltet01 - 10-12-2013 17:38:09
Auto & Vervoer

Aansprakelijkheid fietser bij ongeval.

Hallo,

recentelijk ben ik betrokken geraakt bij een verkeersongeval met een snorscooter, zelf fietste ik. ik heb zelf geen schade geleden, de bestuurder van de snorscooter wel, en deze wil hij nu op mij verhalen, via zijn verzekering. ik heb de snorscooter niet tijdig gezien door een aantal factoren:
- de snorscooter reed op het moment dat ik de kruising opreed achter een fietser
- ik had een laagstaande zon tegen, toen ik de kruising opreed.
- al was het voor zonsondergang, de snorfietser voerde geen licht, wat het met tegenlicht voor mij nog moeilijker maakte om te zien dat er iemand achter de fietser reed.

op het moment dat ik de kruising opreed haalde de snorfietser de andere fietser in, daarbij reed hij op de rijbaan welke ik wilde gaan berijden. op die rijbaan zijn wij in botsing gekomen, schade was alleen materieel aan de zijde van de snorfietser.
na het ongeval hebben wij een afspraak gemaakt om de volgende avond een schadeformulier in te vullen, daarbij heeft de snorfietser mondeling tegen mij bekend dat zijn snorfiets harder kan dan de wettelijk toegestane snelheid, namelijk 37km/h. hij suggereerde hiervoor eerder een kleine boete betaald te hebben.
de fietser die werd ingevuld heeft een getuigenverklaring afgelegd waarin zij stelt dat ik aansprakelijk ben voor het ongeval.
op het moment van het ongeval hield ik mijn telefoon in mijn hand omdat ik deze gebruikte ten behoeve van navigatie, de bestuurder van de snorfiets stelt dat mijn verkeersgedrag om die reden 'afwezig' was.
als laatste viel het mij achteraf op dat de voorrangsaanduiding bij mij onvolledig was. ik had alleen haaientanden, geen bord die mij waarschuwde voor het feit dat ik een voorrangskruising naderde.

al met al vraag ik mij af of ik daadwerkelijk aansprakelijk ben voor het ongeval, en zo ja, voor welk aandeel van de schade. voor diegene die echt is geïnteresseerd kan ik het dossier dat de verzekering van de tegenpartij mij heeft doorgestuurd delen, bied mij daarvoor een mogelijkheid aan om het bestand naar u te verzenden.

met vriendelijke groet.