Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
rontellu - 12-12-2013 11:30:24
Geldzaken & Recht

Ervaring Koopsompolis Robeco 2000

In 2000 heb ik bij robeco een koopsompolis afgesloten met een looptijd van 10 jaar. (ik heb geen pensioenopbouw via een werkgever.)
in de polis staat letterlijk de zin: “bij in leven zijn van de verzekerde op 30 juni 2010 wordt het opgebouwd vermogen, alsmede een bonus uitgekeerd” .
in 2010 vroeg robeco mij om aangeven hoe ik het "vermogen" uitgekeerd wilde krijgen.
robeco is erin geslaagd om het in 2000 gestorte bedrag in 10 jaar tijd te laten renderen met minus 12,5% per jaar. circa 75% van het oorspronkelijke bedrag is in rook opgegaan. (dat is een heel ander verhaal dan in de reclame-uitingen van robeco van nu waarin zij schermen met een rendement van 8,9% met hun nieuwe robeco one product.)
ik heb robeco in 2010 laten weten niet akkoord te gaan met hun voorstel. ik wijs robeco herhaaldelijk om de zin in de polis waarin sprake is van opgebouwd vermogen en bonus.
nergens wordt een voorbehoud gemaakt als er sprake is van afgebouwd vermogen en een malus.
via de telefoon en via een brief laat robeco weten dat het allemaal mijn eigen schuld is. zij hebben dagafschriften/jaaroverzichten gestuurd. ik had de experts van robeco moeten vertellen wat ze hadden moeten doen. terwijl in een leek ben op dit gebied.
inmiddels heeft robeco mijn zaak gesloten. ze doen niets meer. ik ben nu vooralsnog al mijn geld kwijt. 100% verlies. van een zorgplicht heeft robeco nooit gehoord. ze passen het in ieder geval niet toe. ik mag het helemaal zelf uitzoeken als ik nog iets van mijn pensioenvermogen terug wil zien. zij verwijzen naar de belastingdienst om te informeren naar mogelijkheden om alsnog aan wat geld te komen.
ik vind de opstelling en manier van doen van robeco schandelijk. zoals minister dijsselbloem onlangs in een interview in de volkskrant aangaf: de banken hebben nog niets geleerd.

maar ben ik de enige die deze behandeling van robeco heeft gekregen? wie heeft er in 2000 een koopsomverzekering bij robeco afgesloten ? wie is er ook de neus genomen?
ik wil het er niet bij laten, maar ik deel graag ervaringen met anderen.