Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mariodings
mariodings - 05-01-2014 16:26:27
Computers & Telefonie

Kan ik Youfone betichten van oplichting?

volgens het wetboek van strafrecht:

hij die, met het oogmerk om zich of een ander wederrechtelijk te bevoordelen, hetzij door het aannemen van een valse naam of van een valse hoedanigheid, hetzij door listige kunstgrepen, hetzij door een samenweefsel van verdichtsels, iemand beweegt tot de afgifte van enig goed, tot het ter beschikking stellen van gegevens met geldswaarde in het handelsverkeer, tot het aangaan van een schuld of tot het teniet doen van een inschuld, wordt, als schuldig aan oplichting, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vijfde categorie.

zoals jullie weten heb ik netjes mijn abonnement opgezegd. (ticket 285353) tot mijn grote verbazing wil youfone nu toch nog steeds geld zien. (samenweefsel van verdichtsels) ze dreigen zelfs met een incassobureau en een boete van 40 euro. en een rente van 3 cent.

ik heb ze natuurlijk wel van repliek gediend, (ticket 306135) maar ik vraag me af of er nog meer mensen zijn die soortgelijke ervaringen hebben.

ondertussen heb ik ze 2 weken de tijd gegeven om mij mijn geld terug te storten wat ik nog van hun krijg (eur 5,65) ticket 301159
weet iemand al een goed incassoburo? ik denk aan direct pay services, maar ik weet niet of dit tot belangenverstrengeling leid.

ook heb ik een opmerking geplaatst over hun communicatie. een foutje kan, maar ik wil niet de kosten voor de oplossing dragen. verder vind ik dat een incassobureau ook maar eens verantwoordelijk gesteld moet worden voor het innen van gelden die onterecht geclaimd worden.

ps ook leuk is dat hotmail mij een waarschuwing geeft:
wees voorzichtig. deze afzender ( noreply@youfone.nl) is niet goedgekeurd met onze controles voor fraudedetectie.