Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

de
dezwart46 - 17-01-2014 10:54:31
Geldzaken & Recht

Is de Skala huurovereenkomst nog van deze tijd?

Beste mensen,

mijn ouders huren al jarenlang een tv bij skala. nu zij sinds kort van een pensioen moeten rondkomen probeer ik op bepaalde kosten te bezuinigen. de kosten voor het huren van een tv leken mij een prima begin.

tot m'n schrik las ik in de algemene voorwaarden dat de huurovereenkomst bij skala 60 maanden betreft. deze overeenkomst wordt daarna verlengd met 12 maanden. ik besloot contact op te nemen met skala.

skala wenst echter niet mee te denken. ondanks het feit dat mijn ouders sinds de jaren '90 huren en altijd trouwe klanten zijn geweest, toont skala geen coulance. ik kreeg een standaard antwoord; copy/paste van de voorwaarden en een link naar de website.

ik kwam er achter dat skala zelfs na afloop van het termijn van 60 maanden mijn ouders een nieuwe overeenkomst heeft laten tekenen toen mijn ouders liever wilde opzeggen. volgens de voorwaarden zou er verlengd moeten worden met 12 maanden, dus dit vind ik een zeer vreemde situatie. nu zijn mijn ouders gedwongen een tv te huren tot 2017!

ik vraag mij af of dit tegenwoordig nog mag. is de wet van dam niet van toepassing? skala verschuilt zich nu. ik heb gevraagd naar een oplossing maar zij laten niets meer van zich horen. ik heb aangegeven dat mijn ouders moeilijk rondkomen en heb om coulance gevraagd. vervolgens heb ik skala gewezen op het onbehoorlijke gedrag maar het lijkt ze weinig te interesseren.

is er iemand die hier antwoord op heeft? kan iemand mijn ouders verder helpen?