Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ic
ice2012 - 28-01-2014 16:46:57
Geldzaken & Recht

Actie tegen uitleg ouderschapsverlofkorting

Beste mensen,

het recht op ouderschapsverlofkorting is in mijn visie een wassen neus. ik heb in de afgelopen 7 jaar drie kinderen gekregen. daarbij heb ik gebruik gemaakt van ouderschapsverlof en daarmee ook het belasting"voordeel" ouderschapsverlofkorting. echter omdat ik over de jaren verspreid gebruik heb gemaakt van het ouderschapsverlof heb ik volgens de uitleg van de belastingdienst geen recht op het aanspreken van ouderschapsverlofkorting. mijn terugval in inkomen wordt vergeleken met het jaar voordat ik de eerste keer gebruik heb gemaakt van ouderschapsverlofkorting, dus mijn inkomen van 2013 wordt vergeleken met mijn inkomen van 2007.

de regeling is bedoeld om mensen wel te laten participeren in het werkveld. ik heb mij in de afgelopen jaren ingezet, hard doorgewerkt aan mijn carriere en drie kinderen op de wereld gezet. omdat ik ouder geworden ben, inflatiecorrectie heb gekregen en een betere functie 'en de afgelopen jaren ouderschapsverlof heb opgenomen, mag ik geen aanspraak maken op de kortingsregeling. er is hierover al het nodig aan jurisprudentie waarbij het telkens om individuele gevallen gaat. ik wil graag met meer mensen deze regeling bespreekbaar maken en aanvechten om zo toch aanspraak te kunnen maken op de kortingsregeling van de belastingdienst.

wie van jullie kan mij verwijzen naar een organisatie die hiermee wil en kan helpen. en wie van jullie loopt ook tegen deze problematiek aan?

jullie reacties worden zeer gewaardeerd.