Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sh
shirly seegers - 13-02-2014 18:55:32
Geldzaken & Recht

failliet laten verklaren

Beste kassa,

ik ben een alleenstaande moeder met 3 kleine kindjes.
nu is de situatie op het moment dat ik erg veel schulden heb. en zo laag inkomen heb van 900 euro en alle toeslagen en deurwaarders ingehouden worden van mijn inkomen dat ik zo weinig heb om te besteden en amper mijn vaste lasten niet kan betalen meer
nu is mij verteld dat ik in mijn situatie mijn eigen failliet kan laten verklaren bij de rechtbank.
ik zou graag willen weten of dat inderdaad klopt?
en er is mij verteld dat als ik dat traject in gaat dat dat binnen 2 weken geregeld is en ik in de rechtbank een rechtszitting heb en daar door de rechter failliet wordt verklaard, en dat ik dan vanaf dat moment al mijn geld weer terug krijg waar ze beslag op hebben gelegd en al mijn toeslagen krijg ik weer terug dat zou dan betekenen dat een curator alles overneemt en regelt voor mij en ik gewoon mijn eigen geld houd met alle toeslagen er weer bij en elke maand gewoon mijn vaste lasten kan betalen zelf en dat mijn schulden geen zorg meer zijn en dat hun dat regelen en dan na 1,5 jaar worden mijn schulden weg gehaald en ben ik schulden vrij., ik wil erg graag weten of dit klopt. ik wil namelijk niet nog meer problemen.
ik hoop snel van u te horen.
mvg shirly seegers uit rotterdam