Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

yl
ylram - 17-02-2014 15:42:15
Geldzaken & Recht

Kan ik mijn huisbaas/makelaar aanklagen wegens contractbreuk?

Meer dan twee jaar geleden heb ik via een makelaar een kamer gehuurt in rotterdam. meer dan twee jaar heb ik dan ook last gehad van een verwarming die constant begon te tikken wanneer deze aan stond. het tikken ging zo hard, dat zelfs de omliggende buren begonnen te klagen. ik heb hier meerdere meldingen van gedaan en het probleem is nooit verholpen.

ik heb tientalle bewijzen via de mail/telefonisch/brief en getuigen die kunnen bewijzen dat ik constant contact hiervoor heb opgenomen en dat er nooit serieus naar mijn klacht is geluisterd. het wonen was ondraaglijk. in het huurcontract staat dat de huisbaas verantwoordelijk is voor het grote onderhoud in huis (zo ook de cv). er is hier dus sprake van contractbreuk.

later heeft het makelaarskantoor mij ook mondeling voorgelogen over het afzeggen van het huurcontract, waardoor ik 3 maanden na mijn verhuizing nog altijd niet mijn borg van 300,- terug heb.

het gaat me totaal niet om een schadevergoeding, maar ik voel me zo alleen gelaten in deze strijd (terwijl ik ook makelaarskosten betaald heb, een beetje hulp zou wel op zijn plaats zijn dus). ook huisgenoten en omwonenden zijn slachtoffer geworden van deze organisatie.
ik wil gewoon rechtvaardigheid en daarom zou ik graag willen weten of het mogelijk is mijn huisbaas/makelaar aan te klagen?

als er iemand is die me kan helpen hiermee hoor ik het graag...