Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ki
kim_sly - 26-02-2014 18:35:32
Geldzaken & Recht

Oplevering wijkt af van verstrekkende tekening

Beste allen,

ik heb sinds kort een huurhuis via de sociale sector. het is een nieuwbouwappartement. begin januari opgeleverd, dus niks mee aan de hand. zou je zeggen...
het volgende is het geval. op de tekening die via woningnet beschikbaar is gesteld, draaien twee deuren anders dan dat ze in praktijk doen. een van de twee deuren draait op zo'n manier open dat je om de deur heen moet lopen om het licht van de woonkamer aan te doen. ik ervaar dit als zeer storend en onlogisch.
dit heb ik uiteraard gemeld bij de woningcorporatie. zij zeggen het volgende: de tekening die u in uw bezit heeft, is niet leidend. wij hebben tijdens het bouwproces besloten dat het handiger is de deur op de manier te plaatsen zoals hij er nu in zit. wij kunnen daar niks meer aan doen. hij kon wel begrijpen dat het erg vervelend voor mij was....

ik heb hem uitgelegd dat ik er nu dagelijks tegenaan loop en mij niet kan voorstellen dat dit bouwtechnisch handig is. want, stel dat de deur er wel juist in zou zitten, wie plaatst er dan het stopcontact op zo'n manier dat je om de deur heen moet lopen om hem aan te doen.

maar goed, zij kunnen er niks aan doen. (ik denk, dat ze er niks aan willen doen, omdat ze niet eens goed gezien hebben hoe de situatie nu is en het hen dus te veel geld kost er iets aan te doen).

mijn vraag: wat zijn mijn rechten in zo'n geval ten opzichte van een woningcorporatie?
zou ik bijvoorbeeld de tekeningen op kunnen vragen waarop te zien is dat de deur anders draait dan op de tekening die ik in mijn bezit heb? en zo ja, wanneer zij mij die niet willen overleggen, heb ik dan een poot om op te staan?

ik hoop dat jullie mij enig advies kunnen geven.

gr. kim