Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

si
sietske - 27-02-2014 19:49:15
Geldzaken & Recht

Hoe kom ik van een lidmaatschap van de FNV af?

Ik vraag dit voor mijn zoon.
hij heeft tijdens zijn studie een bijbaantje gehad bij de ah als vakkenvuller. hij is toen uit solidariteit lid geworden van de vakbond fnv. er is hem toendertijd verteld dat hij maximaal 10 % van zijn salaris zou moeten betalen. na het beeindigen van zijn studie is hij gaan solliciteren en heeft gelukkig een baan gevonden, weliswaar in een totaal andere sector.
hij wilde dus zijn lidmaatschap opzeggen. heeft dat ook per brief en mail gedaan. hierbij heeft hij dus om opzegging gevraagd en ook een teruggave van teveel betaalde contributie. er is en wordt nog steeds 11 euro per maand afgeschreven terwijl hij bij de ah op zijn meest 500 euro per maand verdiend heeft, meestal zelfs minder.
na bellen en opzeggen per mail en post en het verzoek om teruggave van dit teveel betaalde bedrag is er nog steeds geen enkele reactie van de fnv gekomen. wel wordt er nog steeds geld van zijn rekening afgeschreven
prima hoor, dat solidariteitsgevoel. maar je wordt er dus wel voor gestraft als je als student zo goed bent om hier aan mee te doen.
ik heb altijd gedacht dat de fnv er voor de werknemers is,nou niet dus. ik vind dit echt zakkenvullen over de rug van studenten!