Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bo
bob_l - 21-03-2014 11:15:23
Huishouden & Energie

Blokverwarmingkosten buiten proportie

Sinds een jaar woon ik in een twee-kamer appartement in een recent verbouwde flat in apeldoorn. dit is een europees project geweest waarbij alle woningen een lager energie verbruik moeten krijgen. ik betaal € 575,- kale huur, al is het wel verhuur in de particuliere sector (rebo groep).

in deze woning bevindt zich blokverwarming. door mijn woning op de eerste verdieping lopen de leidingen omhoog naar de 14e verdieping, hierdoor heb ik eigenlijk altijd redelijk veel warmte in de kamer zonder de verwarming aan te zetten.

ook al was het afgelopen winter koud, heb ik een aanslag gekregen van ca. € 1.200,-. ik betaal al € 60,- per maand voorschot. dit komt dus op een totaal van ca. € 150,- per maand voor alleen verwarming van een 2-kamer appartement. ik heb hiervoor een klacht bij de verhuurder neergelegd en deze heeft bij ista gevraagd de meters na te kijken. ook heeft de verhuurder de kranen vervangen want deze waren uit en geen thermostaatkranen. uit de controle van de meters van ista bleek dat ze goed functioneren.

nu mijn vraag, waar kan ik terecht om dit aan te vechten? redelijkerwijs kan het niet zo zijn dat ik voor € 150,- aan verwarming verstook in een twee-kamer appartement. dit staat gelijk aan een vrijstaande villa. ista zelf controleert zijn meters. het bedrijf dat dus mij de aanslag geeft controleert zelf?! dit is niet objectief, ik zou graag een onafhankelijke partij zien die dit doet. dit is een kromme situatie in mijn ogen. ista verdient hier dik geld aan omdat ze ook nog eens kosten voor zo'n meting doorvoeren, een meting op hun eigen materialen?