Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ellen1986
ellen1986 - 24-03-2014 19:58:48
Voeding & Gezondheid

Eerste hulp?

Op 12-2-2014 ontving ik van mijn zorgverzekeraar (cz) een nota van 224,83. deze nota gaf aan dat het om chirurgie in het ziekenhuis ging (algemeen westfries gasthuis te hoorn).
op 4-9-2013 ben ik door mijn huisarts doorverwezen naar het ziekenhuis omdat ik waarschijnlijk mijn arm zou hebben gebroken door een val van mijn fiets.
de week daarvoor ben ik vanuit de huisartsenpost (hoorn) naar huis gestuurd omdat de mevrouw daar niet dacht dat het om een breuk zou gaan.
echter bleek op 4-9-2013 toch dat er een scheurtje in mijn elleboog zat (via de huisarts doorverwezen). de röntgenfoto die daar is genomen en het onderzoek daarvan was al voldaan op 7-11-2013, een totaalbedrag van 37,03.
ik heb op 4-9 één zuster gezien die mij kort heeft verteld wat ik wel en niet mocht met de arm en toen ben ik naar huis gestuurd. er moest geen gips om, slechts een ondersteunende kous die niet speciaal werd aangemeten.
de week daarop ben ik nog éénmaal in het ziekenhuis geweest. daar vroeg de zuster hoe het ging en toen stond ik weer buiten (een bezoek van nog geen 10 minuten).
ik heb zowel mijn zorgverzekeraar als het ziekenhuis zelf gebeld en mijn verbazing uitgesproken over de hoogte van het bedrag (224,83). ik krijg van beide partijen te horen dat dit het starttarief is als je het ziekenhuis binnenloopt. ook kreeg ik telefonisch via het ziekenhuis te horen dat ik ‘goedkoper’ via de huisartsenpost terecht zou kunnen. ook zei deze mevrouw (financiële afdeling van het ziekenhuis): ‘tjsa, dan had je niet naar het ziekenhuis moeten gaan.’ in mijn ogen een belachelijke uitspraak. ook was de mevrouw bij de huisartsenpost er van overtuigd dat mijn arm niet gebroken was. na een week last toch naar de huisarts gegaan en toen het bovenstaande verhaal doorlopen.
ik ben zeer verbaasd dat dit het starttarief is om alleen maar binnen te gaan via een verwijzing van de huisarts en ik ben benieuwd hoe u hier tegen aan kijkt.
de verhouding van zorgverlening en prijs zijn in mijn optiek namelijk totaal niet in verhouding.