Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
wildirks - 25-03-2014 16:11:01
Geldzaken & Recht

Klein pensioen

Op 9 september 2014 zal ik de leeftijd van 65 jaar bereiken.
dat houdt in dat ik vanaf 9 november 2014 aow zal ontvangen.
in het verre verleden heb ik een pensioentje bij het pmt opgebouwd, dat zo klein is dat dat in één keer zal uitkeren. hiervan heb ik bericht gekregen dat ik dat op 25 september 2014 zal ontvangen.
daarmee wordt er een groot bedrag (36,25 procent) ingehouden.
na telefonisch contact met het pmt, waarin ik de vraag heb gesteld of dit pensioentje later uitgekeerd mag worden, werd stug volgehouden dat zij dit niet mochten omdat zij wettelijk verplicht zijn om de uitkering te doen op het moment dat de pensioenleeftijd wordt bereikt. bij het pmt staat die leeftijd nog steeds op 65 jaar, en niet (zoals in mijn geval) op 65 jaar en 2 maanden.
de mededeling was dat het reglement van het pmt nog niet was aangepast.

hieruit trek ik de conclusie dat het pmt haar huiswerk dus nog niet gedaan heeft, en dat ik daarvan deels de dupe zou kunnen worden.

de vraag is nu:
1. moet ik een deel inleveren bij de svb (zie uitzending van kassa van zaterdag 22-03-2014)?
2. krijg ik eventueel teveel betaalde inhouding inkomstenbelasting en andere inhoudingen terug (bijvoorbeeld in 2015 via mijn opgave inkomstenbelasting over 2014)?
m.vr.gr.
wil dirks