Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
mar500 - 27-03-2014 11:34:30
Huishouden & Energie

Afvoer vervangen ivm koolmonoxide

Van de week kwam er een servicemonteur van holland warmte bij mij thuis voor een onderhoudsbeurt aan de cvketel.

na een uurtje rommelen kwam hij boven met slecht nieuws. hij had de ketel uitgezet en de gaskraan, want, zo zei hij, hij had 500ppm koolmonoxide gemeten in de kast waarin de cvketel hangt "een wonder dat er nog geen doden zijn gevallen" zei hij. ik schrok daar natuurlijk erg van, want mn dochter slaapt in die kamer (dat kan niet anders bij ons).

dit is mn grootste angst en daarom ligt er ook altijd een koolmonoxidemelder in die kamer. ik check deze ook regelmatig.
op mijn vraag vol ongeloof waarom die dan nooit is afgegaan zei hij meteen "dan werkt die niet goed" en "onze apparatuur wordt geeikt e.d."

hij zei dat het wel aan de afvoer zou liggen, die door de gevel heen zit. deze is van aluminium en in contact met het beton, zou dit elkaar aan gaan vreten (het is een steensmuur met cement)

ik vond het maar een raar verhaal, maar was erg geschrokken en wist niet gelijk wat ik met de situatie aanmoest. hij kon t die dag nog laten repareren zei hij en dat ging me dan 200 euro kosten. ik moest ook gelijk eu 120,- afrekenen, want hij kon het niet onder een gewone onderhoudsbeurt afdoen.

ik heb toen die eu 120,- afgerekend en gezegd dat ik moest overleggen. ik geloofde het verhaal nl. nog steeds niet!
achteraf stom dat ik niet gelijk heb gevraagd om het te laten zien, maar je bent erg beduusd op zon moment!

dus de monteur ging weg en ik zat zonder warm water en verwarming en ging rondbellen en aan buren vragen of ze een goede koolmonixidemeter voor me hadden zodat ik het verhaal kon natrekken.
dat lukte allemaal niet zo, want niemand heeft een goede meter in huis, alleen alarmen zoals ikzelf. dus ik heb er 1 geprobeerd en de ketel aangezet en bij de ketel zelf neergelegd en het warme water aangezet om te kijken of die melder afging, maar ook dat gebeurde niet.

maar iedereen zei me dat ik geen risico's moest nemen met zoiets. nee dat is ook wel zo, maar ik wil ook niet opgelicht worden! ik heb t al niet breed!

uiteindelijk heb ik holland warmte gebeld met vragen en of de monteur de waardes kon laten zien die hij ging meten bij mijn ketel. de telefoniste zette me toen heel lang in de wacht en kwam terug en zei dat de monteur niet bereikbaar was en hij me later terug zou bellen. ik heb daar lang op gewacht maar na ruim een uur was ik nog niet teruggebeld.. de telefoniste zei me wel, dat ze zoiets niet zomaar zeggen en dat ze een keurmerk hebben e.d. en dus echt niet de boel oplichten.

toen heb ik , mede door mensen in mn omgeving me over laten halen om het toch te laten vervangen.

nu de dag erna zijn ze geweest om die afvoer te vervangen en ik heb gezegd dat ze de oude achter moesten laten. en die is helemaal gaaf, geen roestplekje niets te zien.

toen ik vroeg of ze iets hadden gevonden, werden ze nogal nerveus! want dat hadden ze natuurlijk niet. de pijp zat er wel een beetje strak in. ja dus????? dat is toch pure kolder!

dus u bedoelt dat het niet helemaal goed gemonteerd zit? vraag ik.. "ja zoiets" zei hij. ik zeg: maar dat ding hangt al 10 jaar en er is nog nooit iets gemeten!
"ja waren dat die andere monteurs?"(ik had voorheen een ander bedrijf laten komen, dus proberen ze t daar op te gooien) "twee jaar geleden zijn jullie ook geweest" zei ik.. "oh ok dan zal t iets van de laatste 1.5 jaar zijn" ja ja! dit is toch gewoon een lulverhaal?

en ik wil nog meer vertellen maar de ruimte is op.