Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sa
sandra10 - 03-04-2014 23:46:55
Computers & Telefonie

Aansprakelijkheid schade door defect boiler relais en meter

Rond 2001 zijn 5 apparaten in korte tijd gesneuveld maar heeft enexis destijds de schadeclaim niet vergoed en ook de meterkast niet gecontroleerd.

defecte relais

in december 2013 heeft enexis een defecte boiler relais (draden zaten tegen elkaar aan/aan elkaar vast) in de meterkast vervangen na mijn klacht over hoog dagstroomverbruik dat jaarlijks geleidelijk was opgelopen vanaf 2001 (tot in totaal ~10.000 kwh teveel) en een knal in de keuken in december.

defecte meter

nu, 2014, werd na lang de boot af te hebben gehouden ook besloten het teveel aan dagstroomverbruik niet te compenseren omdat het telwerk een tijd zou hebben stilgestaan en er dus niet was geregistreerd wat niet tot mijn nadeel zou hebben gewerkt. na mijn klacht over deze beslissing is door enexis inmiddels twee maal de lezing over de meter veranderd. tweede lezing: de meter zou toch niet stuk zijn geweest: er zou de relais mee zijn bedoeld. derde lezing: de meter zou een storingsmelding hebben gegeven omdat deze routinematig was vervangen door een slimme meter toen de enexis monteur toch met de defecte relais bezig was. kortom, volgens de eerste beslissing was de meter inderdaad defect en kreeg ik dus geen compensatie. volgens de tweede en derde lezing was de meter toch niet defect en kreeg ik dus geen compensatie. ik krijg dus geen compensatie ongeacht of de meter stuk is of niet.
zowel de meter als de relais waren verzegeld vanaf tenminste 1991. enexis meent niet aansprakelijk te zijn voor de schade van extra dagstroomverbruik veroorzaakt door de defecte boiler-relais van 2001-2013.
wie is aansprakelijk voor de hoge stroomkosten als gevolg van de defecte boiler relais en/of meter?