Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

k-
k-meel - 09-04-2014 16:35:53
Huishouden & Energie

Waterkraan van een keukengeiser

Goede middag kassa,

ik huur sinds een jaar of 4 a 5 een woning van een woningbouwvereniging in zwolle. tevens huur ik een keukengeiser bij de energiewachtgroep (onderdeel van essent). afgelopen maandag is er een medewerker van de energiewachtgroep voor onderhoud aan de geiser langs gekomen. hij gaf aan dat de waterkraan verkalkt was en daardoor lekte. deze moest vervangen worden, maar, de kraan is blijkbaar geen onderdeel van de geiser. ik zou zelf een kraan moeten kopen. aangezien ik het vreemd vond dat de kraan geen onderdeel van de geiser zou zijn, heb ik de woningbouwvereniging gebeld. zij gaven aan dat het vaker voorkomt dat de energiewachtgroep weigert nieuwe kranen te installeren. 'je betaald per maand huur voor de geiser en de kraan is daar onderdeel van', aldus de woningbouwvereniging. hierop heb ik de energiewachtgroep gebeld. deze vertelde mij het volgende. de geiser is, tot en met de overloop naar de kraan, eigendom van de energiewachtgroep. de kraan zelf niet meer. de medewerker gaf toe dat het oneerlijk te vinden dat ik nu 4 jaar in deze woning woon en de 'gelukkige' ben waar dit nu bij gebeurt, terwijl de bewoner voor mij misschien 10 jaar in dit huis heeft gewoond en voor veel meer slijtage van de kraan heeft gezorgd dan ik zelf. tevens gaf hij aan dat het vreemd was dat ik per maand €9 moet betalen voor een goed werkend apparaat, maar dat als de kraan niet goed functioneert, ik er dan voor moet opdraaien. hoe dan ook gaf de medewerker aan dat regels regels zijn en dat als ik dit probleem opgelost wilde hebben ik een nieuwe kraan moest kopen. hierop vroeg ik de medewerker of ik, als ik ging verhuizen, de door mij aangeschafte kraan mee mocht nemen. de medewerker zei dat dat mocht, zolang ik de kraan die er in zat toen ik de woning ging huren weer op de geiser plaats. hierop zei ik dat ik dat niet snapte, omdat de vorige eigenaar stilzwijgend de kraan aan mij heeft gegeven. volgend de energiewachtgroep moest ik dit toch anders zien. met andere woorden, als je het mij vraagt in ieder geval, in dat geval is de oude kraan wel eigendom van de energiewachtgroep. dit heeft de medewerker niet zo gezegd, maar als je het mij vraagt komt het daar wel op neer.
hoe zit het nu met die kranen van geisers? wie is eigenaar en wie moet, in dit geval, zorgen voor een nieuwe kraan? en stel dat ik een nieuwe kraan moet kopen, dan mag ik die toch bij een verhuizing meenemen?
ik kijk uit naar het antwoord op deze vragen.
vriendelijke groet,
karen melman