Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

az
azriaxx - 11-04-2014 09:33:13
Geldzaken & Recht

FOX Sports verlengd abonnement 'stilzwijgend'

Met de spannende ontknoping van de eredivisie, dacht ik dat een maand fox sports eredivisie wel een goede investering zou zijn. ik besloot te gaan voor het eredivisie go abonnement, zodat ik op internet de wedstrijden kon bekijken. ik koos voor de optie om een maand af te nemen en betaalde deze maand via ideal.

een maand lang was lang genoeg, het beeld haperde veel, was slecht van kwaliteit en viel meerdere keren per wedstrijd weg. toch, voor een bedrag van € 15,95 heb ik wel een aantal wedstrijden kunnen kijken die ik echt niet had willen missen. doen we niet moeilijk over dus.

totdat ik ineens bericht kreeg van de bank dat er een automatische incasso was gedaan van € 15,95 voor een nieuwe maand fox sports eredivisie. schijnbaar had ik met mijn betaling een abonnement afgenomen en ondanks dat ik een maand nam volgens de website en mijn betaling met ideal voldeed, heb ik fox sports gemachtigd voor het afschrijven van abonnementsgeld. dit vind ik een vreemde gang van zaken, maar goed, ongetwijfeld staan ze in hun recht.

hierna ben ik weer op de website gaan kijken en nergens in de aanmeldmodule wordt melding gemaakt van het feit dat je een abonnement aan gaat. de enige plek waar ik iets heb kunnen vinden is de algemene voorwaarden, waar omslachtig staat uitgelegd dat je ze stiekem toch machtigt om geld af te schrijven. het enige wat je dus schijnbaar aangeeft is dat je de kosten per maand wil voldoen, i.p.v. per kwartaal of jaar.

ik snap dat ze hiermee juridisch volledig zijn ingedekt en dat ik waarschijnlijk geen poot hem om op te staan (ze zijn vast niet achterlijk) en het feit dat ze een monopoly hebben op de content die ze bieden maakt dat ze hoogst waarschijnlijk 'alles' kunnen maken en niet zoveel geven om een individu als ik dat zich genaaid voelt, maar ik vraag me toch af of dit wel allemaal zomaar kan.

is het niet zo dat abonnementen onder strengere regels gebonden zijn? dat er niet zomaar meer stilzwijgend verlengd mag worden? ik vind het hoogst merkwaardig dat ik volgens de website een maand een dienst afneem, dit met ideal betaal en daarna schijnbaar een abonnee ben! als bonus mag ik ook nog een 0900 nummer bellen om van mijn niet afgesloten contract af te komen... ik kan me ook maar moeilijk voorstellen dat ik de enige ben die tegen dit probleem aan loopt. wat zijn de ervaringen hiermee en belangrijker nog, wat doen we eraan?

alvast bedankt voor enige tekst en uitleg.