Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
machaenen - 11-04-2014 20:33:59
Geldzaken & Recht

schadevergoeding bank bij gestolen pinas

Mijn moeder is enige tijd geleden slachtoffer geworden van een doortrapte diefstal van haar bankpas.
engelssprekende nette mensen deden omslachtig terwijl zij aan het pinnen was in een supermarkt. vervolgens zijn deze mensen haar gevolgd naar huis en toen zij de boodschappen aan het uitladen was, spraken zij mijn moeder aan met wegenkaart, om advies hoe naar apeldoorn te rijden.
mijn moeder heeft ze mee naar binnen genomen, om mijn vader dat uit te laten leggen. kennelijk heeft de man van het tweetal, terwijl ze over de kaart gebogen waren in de keuken, kans gezien om uit haar tas in de woonkamer, haar pinas (apart vakje in plastic hoesje), te stelen, hoesje laten zitten. mijn moeder pint maar eenmaal per week, altijd hetzelfde bedrag. dat ze in de winkel pinde was een hoge uitzondering helaas. vervolgens is van hun betaalrekening in drie dagen tijd nog €6000 gepind. een pingedrag wat totaal afwijkend was van mijn moeders patroon. de bank heeft op de vierde dag contact opgenomen met mijn moeder om navraag te doen naar deze betalingen. toen kwam zij erachter dat haar hoesje leeg was. aan vankelijk wees de bank het verzoek tot terugbetaling af. nu hebben ze een antwoord gestuurd op onze klacht. die luidt als volgt: zij verklaren de klacht niet ontvankelijk omdat mijn moeder niet precies meer weet waar ze haar tas had neergezet, en er daarom geen zicht op had terwijl ze deze mensen goedbedoeld hielp. we moeten ervan uitgaan dat deze handtas in de kamer stond, of in de garage, maar niet in de keuken waar deze mensen waren. omdat deze mensen een zeer gericht doel hadden, heeft een mijn ouders afgeleid en de ander heeft in de kamer naar de tas gezocht. waarschijnlijk gewoon op de tafel.
de rabobank voert dit gegeven aan als onzorgvuldigheid en wil daarom niet de klacht ontvankelijk verklaren. wel vinden zij het vervelend voor mijn moeder en doen een aanbod om de helft van de schade te betalen. accepteert mijn moeder dit aanbod niet, dan vervalt het ook! wat is wijsheid in deze?