Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marco87 - 15-04-2014 15:25:57
Geldzaken & Recht

Verkoper wilt rentevergoeding

Hallo,

ik ben samen met mijn vriendin een huis aan het kopen, voorlopig koopcontract is getekend en tijdens het tekenen hebben wij het met de makelaar gehad over de datum van overdracht deze stond in het contract op 9 mei, door het aanvragen van een starterslening en het regelen van de hypotheek wouden wij de datum van overdracht aanpassen naar eind mei, de makelaar vertelde ons echter dat deze datum een soort van formaliteit is en eigenlijk altijd zonder problemen iets kan worden uitgesteld.

met dat antwoord zijn wij akkoord gegaan en hebben het voorlopig koopcontract getekend, nu hebben wij gister contact gehad met de makelaar om de overdracht uit te stellen door wat problemen met de bank waardoor we nu bij een andere hypotheek verstrekker bezig zijn.
deze gaf al aan dat wij het beste de datum naar eind mei zetten zodat er genoeg tijd is om alles rond te krijgen.

nu hebben wij antwoord van de makelaar dat de verkopende partij heeft aangegeven dat hij een rentevergoeding wilt van 4% op jaarbasis voor elke dag dat de woning later dan 9 mei wordt getransporteerd.

kan iemand ons vertellen wat dit precies betekend?