Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

na
natas8 - 16-04-2014 22:35:45
Geldzaken & Recht

Terugbetalen uitkering wegens onvoldoende bewijs

Hallo,

een aantal jaar geleden heb ik een bijstandsuitkering ontvangen, deze ontvang ik al een hele tijd niet meer. na een nieuwe controle eind vorig jaar moest ik opnieuw bewijzen welke rekeningen ik op dat moment in bezit had. dit heb ik gedaan, maar nu wordt er door de sociale dienst gezegd dat ik over een gekoppelde rekening beschikte die ik niet heb laten zien. dit is niet het geval. ze hebben kopieën van al mijn rekeningen uit die periode ontvangen. de rekening waar zij het over hebben bestaat niet. ik heb daar al contact over gehad met de ing waar ik de rekening heb lopen waarbij ik hen vroeg om een bewijs van lopende rekeningen uit die periode, maar de ing wilt/kan mij niet helpen. dit zeg ik zo omdat van de keren dat ik met de ing gebeld heb, ik de ene keer als antwoord heb gekregen dat dit niet hun probleem is, en de andere keer wilde de medewerker mij niet verder helpen omdat het bijna sluitingstijd was en mijn probleem te lang zou duren voor haar om op te lossen. het enige wat ik volgens hen kan doen is een jaaroverzicht uitprinten via internetbankieren. al deze documenten heb ik al eens overlegd met de sociale dienst, maar dat is blijkbaar niet genoeg bewijs voor hen, want ze zijn nu overgegaan tot een terugvordering van de uitkering die ik in die periode ontvangen heb.

nu is mijn vraag hoe kan ik bewijzen dat deze rekening niet bestaat?
ik zou denken dat de ing hier wel een verklaring van op zou kunnen maken waarin precies staat aangegeven over welke rekeningen ik in die periode beschikte zodat ik dat als bewijs aan kan voeren, maar dit doen zij niet. waar kan ik anders terecht?