Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
maarten1990 - 05-05-2014 19:28:50
Geldzaken & Recht

Geld afgeschreven na afbreken pintransactie?

Hallo,
het volgende is mij helaas overkomen volgende week: ik had haast en moest nog pinnen, in plaats van te kiezen voor ''vrije bedrag en biljetkeuze'' drukte ik per ongeluk op ''snel geld opnemen: 70 euro''. omdat ik geen 70 euro wilde hebben, brak ik de tranasctie af door op stop/ annuleren te drukken. er verscheen een rood beeld, met een kruis (als ik me niet vergist) waarop duidelijk stond: transactie afgebroken. hierop werd mijn pas weer uitgeworpen, maar het scherm bleef staan. omdat ik haast had ben ik naar het pinautomaat ernaast gelopen en heb ik de gewenste 30 euro opgenomen.

de volgende dag zag ik dat die 70 euro dus ook was afgeschreven. ik met de bank gebeld: ze zouden het betreffende pinautomaat gaan hertellen om te kijken of er een verschil van 70 euro in zat. nee dus. daaruit concludeerden zij dat iemand anders dan het geld gepakt moet hebben. ik moest maar aangifte gaan doen. dat heb ik nu dus gedaan.

echter heb ik nog wel een klacht ingediend. het is toch belachelijk dat je geld eruit komt als je een transactie afbreekt?

daarnaast heb ik gevraagd of ik een overzicht of ander bewijs kon zien van het hertellen van de automaat, dit omdat ik op internet verhalen heb gelezen van mensen bij wie het geld bijvoorbeeld pas na twintig minuten uit de la kwam. dat kon allemaal niet....

heeft iemand hier ervaring mee? en wat kan ik hier nog meer tegen doen, behalve de aangifte afwachten?