Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

es
esmeecw73 - 31-05-2014 23:02:42
Huishouden & Energie

Garantie of totale vergoeding laminaatvloer

Ik heb een vraag waar ik recht op heb bij de volgende kwestie:

eind november 2009 heb ik bij de fa carpetright een laminaatvloer gekocht met alles erop en eraan, en deze door hun begin december van dat jaar laten leggen.

echter voel ik nu sinds een tijdje wanneer ik op blote voeten loop, de scherpe randen van de vloer, en zie je als je naar beneden kijkt dat de vloer inzakt. ook op een aantal punten is het al duidelijk te zien dat de ene plank hoger ligt dan de plank ernaast. dit is het geval door heel het huis, ( ik woon in een appartement, en ik elke ruimte voel ik op bepaalde plekken dus de scherpe naden wanneer ik erover loop)

hiervan heb ik melding gemaakt bij het filiaal waar ik toen de vloer heb gekocht, en is er iemand komen kijken. deze persoon, een stoffeerder, gaf aan alleen iets te kunnen doen als de hele vloer eruit ging, de plekken waarom het gaat kon hij zo niet meer repareren. maar hij zou hiervan verslag uitbrengen aan het desbetreffende filiaal.

inderdaad ben ik een dag later uitgenodigd om de mogelijkheden te bespreken. waar ik volgens de medewerker recht op had is 60,5% van de waarde, omdat de vloer al 4,5 jaar ligt gaat er per jaar 10% waardevermindering vanaf. maar zo gaf de medewerker aan dat de gebruikte ondervloer te zacht was voor het laminaat dat erop ligt en dat daardoor de verzakkingen kunnen optreden. ik kan nu dus door het bijbetalen van veel geld een nieuwe vloer bij hun kopen of niets doen. ik gaf aan hier even over te willen nadenken, want het gaat over het bijbetalen van meer dan duizend euro. en de vloer die ik gekocht had was niet de goedkoopste maar ook niet de duurste, maar kwalitatief goed, en zou toch na meer dan 4,5 jaar er beter uit moeten zien dan nu. dus vraag me ook af of de berekening van bijbetalen wel klopt.

zelf vind ik dat ik recht heb op meer dat 60% vergoeding, op zijn minst vervanging van de vloer, en als ik een vloer uitkies die dan duurder is dan de vloer die ik toen had gekocht, het verschil bijbetalen. maar klopt dat?

op verschillende consumenten sites lees ik van garantie bepalingen en ondeugdelijke producten, en mijn mening is dat de ondervloer ondeugdelijk is en dat mijn laminaat daardoor beschadigd is.

maar waar heb ik inderdaad recht op? ik hoor het graag