Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

machteld amira
machteld amira - 10-06-2014 21:05:43
Huishouden & Energie

Energiewacht Essent 8 jarig contract?

Vorig jaar heeft mijn vriend een contract afgesloten voor de huur van een (nieuwe) gaskachel. het huurcontract geldt voor 8 achtereenvolgende jaren en wordt daarna stilzwijgend verlengd voor onbepaalde tijd. de huurprijs bedroeg 23,69 euro per maand, hierbij inbegrepen zitten service- en onderhoudskosten á 5,84 per maand. bij beëindiging van de huurovereenkomst dient hij de huurgelden voor minimaal 8 jaren te voldoen, waarna hij eigenaar is van het toestel. de 5,84 euro servicegelden zullen in mindering gebracht worden op de maandelijkse termijnen, of dit nou vanaf nu in gaat (hij heeft slechts een half jaar gebruik gemaakt van de woning en kachel) of vanaf het moment van totale afbetaling is niet duidelijk.
de overeenkomst kan (alleen) overgedragen worden aan de nieuwe bewoner van het betreffende adres.
de energiewacht komt afspraken m.b.t. reageren op onze mails en telefoontjes niet na. het totaal verschuldigde bedrag om af te lossen is voor et personeel blijkbaar een te moeilijke rekensom, maar de maandelijkse termijnen worden voor alsnog afgeschreven.
zelf kan ik gelukkig wel rekenen, en zou het er op neer komen dat wij excl. de servicekosten 1730,60 euro moeten betalen om de 8 jaar af te lossen. in feite is dit het bedrag waarvoor wij de kachel kopen.
via verschillende bedrijven heb ik een offerte aangevraagd, en deze kachel kost inclusief levering en/of montage 800 tot 1000 euro.
nou snap ik dat het dom is geweest om zo'n contract te tekenen, maar ik vraag mij af of dit mag.
8 jaar is wel erg lang voor een huurcontract (ik heb er nog nooit eerder van gehoord). mag dit wettelijk gezien? en bij vlotte afbetaling lijkt mij dat het aankoopbedrag toch zou moeten voldoen.
kan ik hier iets mee? of zullen wij dit gigantische bedrag moeten neertellen voor een kachel die gezien het samenwonen bij het oud ijzer kan...
van de energiewacht essent krijgen wij helaas geen gehoor.
alle tips en wegen die wij kunnen bewandelen zijn welkom!