Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
dijkstra2 - 12-06-2014 13:59:49
Voeding & Gezondheid

Klacht over declaratie Ziekenhuis

Ik heb in 2012 een 3-maandelijkse behandeling gehad voor een probleem met mijn rechterknie, waartussen onder- en bovenbeen het kraakbeen helemaal weg was. helemaal goed gelukt. dit is gedeclareerd door het lievensberg ziekenhuis in bergen op zoom bij ditzo. bij inzage in mijn eigen pagina bij ditzo, zag ik dat ditzelfde bedrag voor de gehele behandeling echter 2x was gedeclareerd.. de eerste declaratie werd ingediend op 25-9-2012 en de 2e op 20-7-2013. de echte behandel periode was echter vanaf 1 juni 2012 t/m 31-8-2012. heb het ziekenhuis gebeld dat dit slechts een behandeling was voor 1 voorafspraak, 3 vervolgafspraken met een tussenpauze van een week en een eind afspraak met de orthopeed zelf. op de kop af 3 maanden. ik kreeg als antwoord dat de behandeling langer had geduurd en al was het maar 1 dag over de 3 maanden dan werd het hele bedrag dus gewoon weer in rekening gebracht bij de zorgverzekeraar.
ik heb ditzo hiervan in kennis gesteld, die mij zeiden met het ziekenhuis contact op te nemen en heb ditzo een brief gestuurd met een kopie van mijn afsprakenkaart. na een tijd niets gehoord te hebben, heb ik ditzo weer gebeld, en die vertelden mij dat het ziekenhuis het juist had gedaan, basta en daarmee uit. ik was sprakeloos. ik kon niets meer doen
voor een 3-maandelijkse behandeling binnen de termijn, voor een voorafspraak + röntgenopname, 3 x wekelijks een injectie van 5 minuten en een eindafspraak van 5 minuten is nu uiteindelijk een bedrag betaald van 2 x euro 608,77= euro 1217,54 inplaats van euro 608,77.
geen wonder dat de zorgkosten zo uit de hand lopen. geen gehoor bij het ziekenhuis en geen gehoor bij de zorgverzekeraar. nederland is een luilekkerland geworden voor de zorgsector en de kosten komen in de vorm van hogere verzekeringspremies bij het publiek terecht. halleluja!!