Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ju
juul8 - 09-07-2014 12:03:00
Huishouden & Energie

ouderen angst voor overval

In onze gemeente is in het kader van inbraakpreventie tot vorig jaar een actie geweest waarbij huiseigenaren subsidie kregen voor het aanbrengen van dievenproef voorzieningen. merkwaardigerwijs kregen huurders dat niet.
de verklaring is mij niet helder: de gemeente almere zei daarover dat dat de taak van de verhuurdersverenigingen was. maar de verhuurder zegt dat ze dat niet doen. en ook dat mensen die al langere tijd een huis huren minder huur betalen en dan niet in aanmerking komen voor voorzieningen die nieuwere huurders wel krijgen, ómdat dat niet eerlijk zou zijn tegenover diegenen die meer huur betalen. het lijkt me naar ouderen toe juist niet eerlijk. zij wonen vaker al veel langer in hun huis, zijn vaker alleen en vaker minder krachtig van lichaam. overigens: dat ouderen minder bang zijn voor valpartijen dan voor overvallers wordt al minder opmerkelijk als je bedenkt dat je op je eigen vallen gewoonlijk nog denkt grip te hebben en op overvallen juist niet. met groet, juul8