Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ad
advoka - 14-07-2014 20:56:48
Garantie & Verzekeringen

uitbetaling levensverzekering

Enige tijd geleden was er op tv een gesprek over "levens"verzekeringen en het uitbetalen daarvan . helaas weet ik niet meer bij welke omroep dat was tros of vara. ik heb nu het probleem zelf aan de hand en mijn advocaat krijg nagenoeg dezelfde reactie's als ik heb gehad. heel kort gezegd gaat het om het volgende : op 14 januari jl is mijn echtgenote overleden zij had een zgn eva polis in 1976 afgesloten bij victoria vesta. wij wisten en nu ik niet beter dat deze uit 2 delen bestaande levensverzekering gewoon uitbetaald zou worden. de 2 delen zijn een overlijdens verzekering ter grootte van 3600 gulden en een levensverzekering die het 10 voudige is van de overlijdensverzekering. nu blijkt dat deze levensverzekering een risico verzekering was wat ook in de voorwaarden staat . er is ons echter nooit uitleg gegeven wat dit exact inhield. zelfs de laatste verzekerings agent die hier in 2005 ongeveer was zei nog zo dat is een mooie spaarpot als 1 van u overlijdt is dat zeer zeker goed verzekerd met dit bedrag. en het is zelfs een mooi spaarpotje geworden met alle rente vanaf 1995 (verzekering liep gedurende 20 jaar maar bleef gewoon staan).
helaas wil de verzekeringsmaatschappij niet uit keren omdat het een risico verzekering is . nu is mijn vraag: geldt dat wat er besproken is in het programma ook voor een risico verzekering en kunt u mij eventueel helpen aan de naam van de hoogleraar van de rijks universiteit die ook diverse uitspraken daar over heeft gedaan. en dan graag de tekst van dat wat besproken is in kassa