Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
elskesaskia - 22-07-2014 22:32:59
Geldzaken & Recht

renovatieperikelen huurwoningen

Sinds 2012 bewonen wij een gerenoveerd huis, van een woningcoöperatie.
meteen na de verhuizing bleken bij alle 39 woningen een aantal zaken niet in orde en toen de winter kwam, bleken de woningen ook nog eens flink te tochten. ofschoon er flinke voorzetwanden zijn geplaatst, zijn de muren niet geiisoleerd, de isolatie was tijdens de bouw gestolen.(!) plafonds op zolder zijn gedeeltelijk niet afgewerkt en op sommige plaatsen kun je zo naar het dak kijken.
de verhuurder heeft onderzoek laten uitvoeren en er werd toen geconstateerd, dat in ieder geval de kozijnen niet goed zijn geplaatst.
daarnaast wil men ook de hele zolder weer opnieuw aanpakken, want daar komen ook veel klachten uit voort.
inmiddels zijn de bewoners naar de huurcommisie gegaan, aangezien er daadwerkelijk nog niets is gebeurt, wij 2 jaar verder zijn en wij al wel 2 jaar huurverhoging hebben moeten betalen.
de totale huur is ook na de renovatie erg omhoog gegaan en dat was niet erg, want dit werden heel goed geiisoleerde woningen (!)
als de verhuurder de zolders gaat aanpakken, moet alles daar weg en elders opgeslagen. de werkzaamheden gaan veel overlast geven, zèker als de kozijnen er ook uit moeten.
hebben de bewoners recht op een financiele vergoeding en zo ja, waar kan men dan terecht?
veel bewoners zijn inmiddels overstuur door alles en worden door de coörperatie niet echt correct bejegend.