Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aquarius
aquarius - 25-07-2014 16:05:32
Computers & Telefonie

Wie adviseert laatste der Mohikanen over aanschaf mobieltje?

Goedemiddag. ik ben een vrijwel volslagen leek op het gebied van mobiele telefonie. ooit heb ik een goedkoop toestelletje gekocht bij ah met een beltegoed van € 5,-. het ging meteen al mis, want toen ik onderweg een dringend telefoontje moest plegen bleek dat ik eerst dat beltegoed had moeten opwaarderen. ik kon niet bellen. ik heb het ding bijna nooit gebruikt en nadat het simlockvrij gemaakt kon worden heb ik een prepaid starterspakket gekocht bij de hema. dat moest elk jaar met minstens € 10,00 opgewaardeerd worden. omdat ik met het mobieltje zelden of nooit belde, liep het niet gebruikte beltegoed elk jaar op. een jaar geleden kocht ik ook weer een bonnetje met beltegoed, maar ik heb de tijd laten verstrijken waarin ik dat beltegoed op m'n mobiel had moeten zetten. nu is al het opgebouwde beltegoed verloren gegaan. het nieuw aangekochte beltegoed kan niet gebruikt worden en m'n 06 nummer is vervallen. zo staat het inderdaad ook in de handleiding. tegenwoordig kun je haast niet meer zonder een mobieltje en zeker voor senioren is het aan te raden om zo'n ding bij je te hebben, vooral nu er geen openbare telefooncellen meer zijn. maar abonnementen zoals ik gehad heb bij ah en de hema vind ik niks, want dat opwaarderen vergeet ik, omdat het maar 1x p.j. hoeft te gebeuren. het inmiddels hoogbejaarde, zware, maar zelden gebruikte mobieltje is nu zowat een museumstuk en ik wil hem nu vervangen door een aantrekkelijk jong ding. een eenvoudige, voornamelijk om te bellen en gebeld te worden en te sms'en. een camera'tje en/of fm-ontvanger zijn welkom, maar niet noodzakelijk. verder wil ik liever geen hemakaart meer. ik heb iets gehoord over een simkaart die niet verloopt, maar die je eenmaal in de zoveel tijd moet activeren. weet u welke kaart dit is?

ik ben regelmatig in het buitenland. het zou handig zijn als ik ook in het buitenland kan bellen. niet naar nederland, maar in het betreffende land zelf (mijn partner heeft een gsm bij zich waarop naar nl kan worden gebeld). ik neem aan dat ik dan een lokale simkaart moet kopen? ik heb wel eens gehoord dat dat mogelijk is. kortom ik heb de klok horen luiden, maar ik weet niet waar de klepel hangt. wat moet ik, behalve de telefoon, verder nog aanschaffen? heeft u a.u.b. advies, ook wat de telefoon betreft? ik ben al eens in een telefoonwinkel geweest voor advies, maar als men beseft dat ik geen "vette klant" ben heeft men totaal geen interesse en gaat die uit naar de volgende klant. alvast hartelijk bedankt.