Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kr
kris76 - 29-07-2014 13:16:06
Geldzaken & Recht

Geldlenende partij verantwoordelijk?

Ik heb in 2009 gelijktijdig met het afsluiten van mijn hypotheek via het inmiddels failliete quarendum een geldbedrag ingelegd in 3 comm. vennootschappen (cv de eenvoud te epe). in totaal ruim 27.000 euro. hiervan zou ik 5 jaar 5% rente ontvangen en dan kon ik mijn inleg terug vragen. dit ging allemaal prima en vorig jaar heb ik opgezegd. dit jaar, na afloop vd 5 jaar termijn, kreeg ik bericht van de familie schaap dat het geld weg was. een heel epistel met redenen van de hele familie wat er verkeerd was gegaan maar geen bewijsstukken. deze waren er ook niet was de reactie toen ik ernaar vroeg.
de beherende vennoot van de cv is overigens niet dhr. schaap of zijn vrouw/zoon (dhr en zoon waren wel vanaf het begin de contactpersonen) maar een schoonzoon zo weet ik inmiddels. ik kan geen faillissementen vinden of andere info online. een deurwaarder zegt "de familie schaap is een bekende familie dus je geld is waarschijnlijk weg". de fam. schaap zegt ook: wij zijn de geldlenende partij van de cv's en hierdoor aansprakelijk en bij ons valt niets meer te halen (beslag bank, fiscus).
ik heb daar moeite mee! kan ik nog iets doen om iemand aansprakelijk te stellen cq geld terug te vorderen? en is het goed om een oproep plaatsen voor alle gedupeerden en samen iets te doen? het geldt voor alle cv's (20+) maal 9 inleggingen per cv dus om 150-200 mensen waarschijnlijk. de inschrijvingen bij de kvk staan nog steeds. raar toch?

graag advies! meer gegevens kan ik eventueel toesturen.