Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jaypee - 31-07-2014 15:07:00
Geldzaken & Recht

Studieschuld aftrek ivm huurtoeslag

Goedendag,
vraag 1

ik kom waarschijnlijk over de vermogensvrijstelling van 21139 euro dit jaar. ik had echter gelezen dat ik mijn studieschuld kan aftrekken van het vermogen.
houd dit in dat ik dan niet over de vrijstellingsgrens kom qua vermogen zodat ik toch huurtoeslag kan aanvragen?

voorbeeld: ik verdien dit jaar ongeveer rond de 25000 euro bruto(toetsingsinkomen en ik heb een studieschuld van 20000 - 2900 schuldgrens ; houd dit dan in dat ik mijn vermogen met 18100 kan verminderen ? ( waarschijnlijk niet lager dan de grens van 21339 euro ? )

vraag 2

mijn studieschuld is niet omgezet in een gift. ik kon dit blijkbaar ook aftrekken, want dit werd automatisch ingevuld in belasting aangifte. dit heb ik ook in 2011 gedaan, alleen kreeg ik dit jaar een aanslag dat mogelijk mijn aangifte niet goed was en ik moest aantonen wat ik heb aangegeven.

dus wat kan ik nu precies aangeven op mijn belastingaangifte om af te trekken ( prestatiebeurs / schoolgeld ?) van de loonbelasting ?
en kan ik de aftrek ook spreiden over verschillende jaren zodat ik maximaal loonheffing terug krijg ?

ik hoop dat alles duidelijk is.

gr, jp