Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ci
cindy85 - 07-08-2014 00:39:43
Geldzaken & Recht

bkr registratie door restschuld, hier nog iets aan te doen?

In 2012 heb ik mijn huis, welke ik met mijn expartner in 2007 gekocht had, met verlies verkocht. de totale schuld bedroeg ruim 38000,-
omdat mijn ex zijn deel van de schuld in 1 keer in kon lossen hebben wij de schuld door de notaris laten splitsen zodat mijn deel bij hem niet opeisbaar zou zijn.
met nog geld van de spaarhypotheek bleef er toch nog een schuld over van ruim 18000.-

dit geld had ik helaas niet op mijn bank rekening staan. dus ik ben in overleg gegaan met de ing wat de beste oplossing zou zijn. uiteindelijk ben ik met hen overeen gekomen dat ik in maandelijkse termijnen de schuld kon gaan inlossen, wat overigens wel naar het nevenbedrijf gestuurd zou worden, namelijk interpartes incasso. de ing heeft mij niet geïnformeerd over de consequenties die deze regeling zouden kunnen gaan opleveren in de toekomst, namelijk een bkr registratie.
iedere maand betaal ik netjes het afgesproken maandelijkse bedrag en het einde van de schuld is in zicht.

ik ben mij gaan oriënteren op de woningmarkt en ben op onderzoek gegaan naar wat ik op basis van mijn salaris kon lenen. nu heb ik een leuk huis gevonden en mijn bod is geaccepteerd, dus nu enkel nog de hypotheek rond krijgen, wat overigens geen enkel probleem zou moeten zijn.
tot mijn schrik krijg ik bij de hypotheekverstrekker te horen dat ik geen hypotheek kan krijgen vanwege een negatieve bkr codering. omdat het niet duidelijk is om wat voor codering het gaat heb ik contact opgenomen met de ing.

volgens de ing is het de normale procedure dat bij een restschuld waarbij er betalingsafspraken gemaakt zijn er een a2 codering aan vast te plakken die onomkeerbaar is. nu krijg ik dus bij geen enkele hypotheekverstrekker een hypotheek. de ing staat niet open voor een oplossing en ik heb gewoon pech, dit is de procedure en daar moet ik het mee doen. als de laatste termijn betaald is dan duurt het nog 5 jaar voordat deze registratie weg is.

naar mijn mening is het volkomen onterecht dat ik deze codering krijg, een signalering zou ik begrijpen en zou een hypotheek verstrekking niet in de weg staan, maar een a2 codering is niet eerlijk. ik betaal netjes iedere maand, al 2 jaar lang en verder geen schulden.
indien ik van te voren had geweten dat er een codering aan vast had gezeten had ik gekozen voor een persoonlijke lening, want dan had ik nu geen probleem gehad en gewoon mijn hypotheek gekregen.

wat kan ik hier nu nog aan doen? de ing wil in ieder geval niet mee werken..