Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gh
ghost010 - 10-08-2014 22:54:01
Garantie & Verzekeringen

Eigenrisico 13/14 en 14/15 zelfde jaar? help.

[lang bericht]
hallo,

ik heb dit weekend mijn eigen risico over 14/15 binnen gekregen.
rede hier voor omdat mijn premie gehaald is.. althans.. als dat klopte.
(hier later meer over).
allemaal leuk en wel,maar ik moet ook nog steeds 13/14 aflossen waar ik overigens een 2 delig termijn voor heb aan gevraagd(en nog steeds niet binnen heb...).

dus nu moet ik in totaal dit jaar rond de 630 euro betalen aan eigen risico.(70 heb ik daar ergens begin jan al betaald). voor mij een onmogelijke zaak in de tijds termijn die de zorgverzekeraar stelt(10 dagen per acceptgiro).dit heb ik in het verleden ook nooit behaald.

nu is het zo dat ik over de eigen risico van 13/14 een regeling heb,mooi niks mis mee(nja..)

maar nu moet ik dus de 360 van 14/15 binnen 10 dagen betalen. kan ik dus niet, ben een student die op zich zelf woont.
heb ook een baan maar dat plus het lenen (-.-) bij duo red ik het alsnog niet.

dus is mijn enige optie nu om ook een regeling te regelen voor 14/15? als ze daar niet moeilijk over doen(deden ze bij de vorige wel). of is er een regel die bepaald hoeveel men in een jaar enigenrisico mag betalen en dat dit dus gewoon niet mag?

maar het probleem met de 14/15 eigen risico is echter niet allen zo als boven beschreven.

want het umcg vond het leuk om op 17-01-14 een declaratie bij mijn zorgverzekeraar te doen voor de datum... 17-01 tot 17-01. een datum waarop ik nooit ben behandeld of überhaupt in groningen ben geweest, ook had ik geen afspraak staan en ben verder dit jaar ook niet behandeld.(ook niet in de laatste maand van 13).

ik heb bij de zorg verzekering een verklaring gevraagd wat de kosten nou eigenlijk inhouden en dat na mijn weten het niet klopt.
hier op heb ik antwoord gekregen met de zogenaamd verklaring van kosten(wat gewoon en kopie was van mijn acceptgiro met het bedrag 360) en dat er onderzoek naar gedaan zou worden.. nooit meer wat van gehoord en heb nu voor de 3de keer gemaild.

wat ik nu dus eigenlijk van jullie wil vragen is advies in hoe ik hier het beste mee om kan gaan?
en een mogelijk antwoord op de eerder gestelde vraag.

het gaat hier overigens over de friesland zorgverzekeraar.

zo als het nu voor staat moet ik mij me maar in de schulden werken en aan deze zorgverzekeraar vast zitten tot ik rijk genoeg ben om alles in 1x af te lossen en een ander te kunnen zoeken.(waar zo als ik internet zie,de friesland een handje voor heeft)