Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
janvg - 17-08-2014 13:16:14
Geldzaken & Recht

Koopovereenkomst maar steeds extra kosten

In december 2013 gaan we een koopovereenkomst aan met het verandhuys in breda voor een veranda met schuifdeuren.
eerst wordt de overkapping geplaatst waarna de deuren en aan de zijkant de spie kan worden ingemeten.
de spie blijkt niet meer leverbaar in dezelfde kleur maar tegen extra betaling kan er toch dezelfde kleur geleverd worden.
we betalen om toch voor de zomer van de veranda te kunnen genieten.
de toegezegde levertijd van drie weken wordt drie maanden en dan blijkt dat de rail waar over de deuren moete schuiven verkeerd te zijn. ipv rechts naar links gaat hij van links naar rechts open.
het verandahuys geeft nu ons de schuld dat de verkeerde rail is besteld terwijl in de communicatie via mail en telefoon altijd is gesproken dat de rail van binnenuit gezien van rechts naar links open moet gaan.

omdat we de veranda toch goed willen hebben geven we aan dat de juiste rail besteld moeten worden. we geven niet aan dat we extra kosten gaan betalen die volgens het verandahuys €447,50 zijn incl. btw.
het verandahuys besteld de juiste rail en zegt wederom toe dat hoe binnen drie weken binnen is. dit worden weer drie maanden en de rekening die we krijgen is hoger dan in eerste instantie is toegezegd.

het verandahuys wil nu echter geen kant op en legt de schuld geheel bij ons. zij gaan niet tot herstel cq plaatsing van de juiste rail over totdat we betaald hebben.

kan dit zomaar en wat kunnen wij hieraan doen? ze zijn niet aangesloten bij een geschillencommissie, zodat we een gerechtelijke procedure moeten aangaan, maar dan worden de kosten uiteindelijk nog hoger.