Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

d.
d.quaedvlieg - 18-08-2014 15:51:14
Huishouden & Energie

extreem hoge kosten gas

Hallo,

ik hoop dat iemand ons op weg kan helpen?
wij hebben extreem hoge jaarafrekeningen van essent.
omdat wij een oude cv-ketel hadden, dachten wij dat de hoge kosten daar vandaan kwamen dus hebben we een nieuwe cvketel laten plaatsen. met alle vertrouwen natuurlijk dat de kosten dan weer normaal zouden worden. tot onze grote schrik was de jaarafrekning afgelopen alleen nog maar meer opgelopen. we hebben nu een maandbedrag van 260 euro voor een hoekwoning die goed geisoleerd is.
we werken beiden fulltime, geen kinderen. geen bad. weinig thuis. er wordt hier thuis niet extreem gestookt. met electra zitten we vrij gemiddeld alleen qua gas hebben we een verbruik van een +5 pers. huishouden. feentstra gevraagd om te controleren of de cv-ketel wel correct was aangesloten. deze monteur heeft direct alles gecontroleerd en een meetrapport opgesteld. de cv installatie kan max 30 kw per 36 sec aan terwijl de gasmeter 44,6 kw doorkrijgt. dit kan de cv-installatie niet aan, dan zou deze smelten. deze meneer adviseerde ons een ijking via enexis. dit hebben wij ook zo gedaan. dit kost 373 euro op basis van ongelijke. de meneer van enexis is vanochtend langs geweest. hoewel we nog moeten afwachten op het officieele onderzoeksrapport kon hij ons wel al vertellen dat er nauwelijks afwijkingen waren en de kleine afwijking die er was zou zelfs in ons voordeel zijn. nu zijn we dus ook de ijkingskosten kwijt, hebben volgens de verbruiksmanager van essent tegenwoordig een maandbedrag van 290 euro en een rapport van een defecte gasmeter via de cv-installateur maar komen nog geen steek verder, ik heb alles en iedereen al ingeschakeld maar wordt van het kastje naar de muur gestuurd. rechtsbijstand adviseerde een 3de onafhankelijke partij maar wie zou dit dan moeten zijn, we hebben trouwens geen lekkage want dat heeft de cv-installateur en tevens de ijking van vanochtend uitgewezen. iemand een idee wie of welke instantie ik nog kan inschakelen? ik weiger om extreem hoge maandbedragen en dus ook jaarafrekeningen te blijven betalen voor gas wat wij niet verbruikt kunnen hebben....