Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

te
tessayne - 21-08-2014 08:17:42
Geldzaken & Recht

Wat zijn je rechten als het heel erg lang duurt voor de belastingen beslist bij een verzoek om kwijtschelding?

Op 14 januari jl. had ik beroep aangetekend tegen de afwijzing van uw verzoek om kwijtschelding. ze hadden iets dubbel geteld en kwamen op een te hoog bedrag - maar dit terzijde.

omdat ik in maart nog niets had gehoord belde ik de belastingtelefoon waar ik te horen kreeg dat het in behandeling was genomen en dat ik binnen veertien dag bericht zou krijgen.
door omstandigheden ben ik het daarna vergeten, zeker toen de weken verstreken.

nu kreeg ik gisteren een brief van de belastingen waarin stond dat ze nadere informatie nodig hebben. mag ik ten eerste het hele formulier nog een keer invullen - ik neem aan dat ze gegevens kwijt geraakt zijn - en ten tweede is het 7 maanden na mijn verzoek en 5 maanden na mijn gesprek met de belastingtelefoon.

dit duurt wel heel erg lang en nu heb ik gezien dat ik wellicht in aanmerking kom voor een soort schadeclaim. maar eerst moet ik ze vertellen dat ze te laat zijn en de belastingen de kans geven binnen veertien dagen te beslissen over hun beschikking.

maar voor mijn gevoel heb ik dat al gedaan in maart toen in de belastingtelefoon belde. alleen kan ik dat natuurlijk niet bewijzen.

weet iemand hoe het precies zit en wat voor stappen ik kan nemen?