Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 24-08-2014 22:33:27
Computers & Telefonie

Smartphone gebruikt stroom als hij uit staat?

Ik heb 2 mobiele telefoons die ik eigenlijk alleen gebruik om te bellen. daarom staan ze altijd uit. dus volledig uitgeschakeld.
een oude simpele nokia die dan ook minstens een half jaar mee gaat op 1 batterijlading. dat is prima dus.
maar ik heb ook een huawei y300 smartphone met android 4.1.1 uitgebreid met een microsd kaartje. ik had daar tientallen apps op geplaatst en het geheugen was bijna vol. als ik deze telefoon uitschakelde was de batterij na 1 week zo goed als leeg. omdat een bepaalde download niet verwijderd kon worden heb ik op een gegeven moment deze huawei teruggeplaatst naar de fabrieksinstelling en daarna maar enkele apps terug geïnstalleerd. wat schetst mijn verbazing? als ik de telefoon nu uitschakel, gaat de batterij veel langer mee. misschien wel 3 weken. het lijkt er dus op dat ondanks dat de telefoon volledig uitgeschakeld is sommige apps (of alle) toch stroom verbruiken of zo. is dat logisch? iemand een reden bedenken hoe dat kan. uit is toch uit, zoals op de nokia of niet blijkbaar? gebruiken apps ook stroom als de smartphone uit staat?