Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ni
nick75name - 25-08-2014 20:35:00
Computers & Telefonie

Persoonlijke Hotspot Apple

Ik heb een abonnement bij vodafone met daarop 500 mb internet tegoed.
nou ben ik afgelopen weekend op vakantie geweest binnen nederland en wou via mijn iphone middels een mobiele hotspot op mijn ipad werken. dit voor mijn eigen gemak. nou kreeg ik dus van vodafone de dag erna een bericht dat mijn internet bundel overschreden is, resultaat 130 euro kosten buiten mijn bundel. nou blijkt dus dat mijn ipad via mijn iphone ( mobiele hotspot) zelf automatische apps heeft gedownload, dit kun je zo instellen op de ipad. (alleen bijwerken via wifi heet die optie geloof ik) dit stond zo ingesteld op mijn ipad omdat ik die normaal alleen maar binnenshuis gebruik via wifi. nou ziet de ipad de persoonlijke hotspot van de iphone als wifi verbinding en dus is de ipad vrolijk gaan downloaden. met als resultaat een gepeperde rekening.

ik vind op zijn minst dat apple hier een melding bij moet geven dat er zo hoge kosten in rekening gebracht door gebruik van de hotspot ( dit gebeurd ook bij andere apps die gedownload worden op iphone zelf).

kan ik apple hiervoor aansprakelijk stellen.

heeft het nog zin om mijn geld proberen terug te vorderen via rechtsbijstand.