Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

je
jesse-isabella - 26-08-2014 18:42:22
Geldzaken & Recht

woning weigeren vanwege voorwaarde die nergens zwart op wit staat

Hallo
ik heb een vraag wat betreft woningruil bij een woningcorporatie in rotterdam... ik noem even geen namen.
wij willen graag een woningruil doen. wij zijn benaderd door een dame die wil verhuizen vanwege medische redenen, en wij ook vanwege onze zoon die ook medisch is.
wij..beide partijen voldoen aan de voorwaarden die gesteld worden door beide woningcorporaties ( de dame en ik huren bij verschillende verhuurders ). en het betreft hier sociale huurwoningen.
de samenstelling van de gezinnen is ook anders.. de dame woont met haar zoon alleen, waar wij een gezin met 2 kleine kinderen zijn.
nu hebben wij tussentijds gebeld met een van de verhuurders en die zeggen dat de ruil hoogst waarschijnlijk niet doorgaat omdat het niet de bedoeling is carrière te maken met een woning. met andere woorden mogen wij er met een woningruil niet op vooruit gaan kwa ruimte of omgeving.
ik heb gevraagd waar deze voorwaarden vermeld staan omdat in de maand dat we nu bezig zijn, wij nooit van zoiets hebben gehoord en ik het ook nergens zwart op wit heb zien staan.
mvr haar antwoord was... tja dat is inderdaad onduidelijk, maar als ze dat zeggen zullen ze daar een goede reden voor hebben.
mvr wist die reden niet...nu word ik hierover nog terug gebeld.
de andere verhuurder direct gebeld of ze hier over hebben gehoord en of ze dit ook toepassen. deze dame vond dit wel heel vreemd en had daar zelf niet van gehoord word dus bij hun niet toegepast.

mijn vraag is nu...kan dit... zomaar een voorwaarde erbij verzinnen.
ik heb hier nog nooit van gehoord, en wij voldoen verder aan alle gestelde eisen die ik op een voorwaarden formulier mee heb gekregen.

graag wat info.. of dit kan en of hier gerechtelijk stappen tegen genomen kunnen worden indien de woning word geweigerd.