Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

raymondtoonen
raymondtoonen - 27-08-2014 21:34:37
Geldzaken & Recht

Alleenstaande ouder korting 2011 terug betalen

In 2011 heeft mijn moeder alleenstaande ouder korting ontvangen. een paar dagen geleden kreeg zij een brief van de belasting dat ze de alleenstaande ouder korting van 2011 terug moet betalen. als ik de voorwaarden lees over de alleenstaande ouder korting val ik als zoon er gewoon onder en heeft mijn moeder er recht op.

nu is mijn moeder naar de belasting kantoor gegaan en alles uitgelegd. mijn moeder heeft hiervoor ook nog contact gehad via de telefoon en een medewerker gaf aan dat ze er gewoon recht op heeft maar op een of andere reden stond niet op papier dat zij een thuiswonende kind (ik) heeft.

de medewerker bij de belastingkantoor gaf aan dat mijn moeder als nog de alleenstaande ouder korting als boete moet terug betalen omdat ze 1 maand geleden niet had gereageerd op een brief dat zij bewijsstukken moest leveren voor de belasting aanslag 2011.

mijn vraag is kunnen ze dat gewoon maken terwijl mijn moeder gewoon recht op de alleenstaande ouder korting heeft?

hier nog een gedeelte van de brief via dropbox.

https://www.dropbox.com/s/pdg8oe68rwosoi9/2014-08-27%2021.26.18.jpg?dl=0